Izbor najboljših 🎁 miklavževih darila za otroke - lesomanija.si

Miklavževa darila za otroke
Miklavževa darila za otroke

Za otroke kupujte igrače, ki so primerne za njegovo starost. Starejše otroke igrače, ki so namenjene mlajšim, dolgočasijo; igrače, ki so namenjene starejšim malčkom, pa so za mlajše lahko nevarne. Pri izbiri igrače bodite zlasti pozorni tudi na vrsto materiala, iz katerega so narejene. Lesene igrače so zagotovo odlična izbira, saj na otroka vplivajo na izjemno pozitiven način. Čeprav vam ob misli na leseno igračo verjetno najprej pridejo samo lesene kocke, pa lahko na trgu izbirate med zelo široko in pestro paleto lesenih igrač.

Svojega otroka z leseno igračo lahko obdarujete ob najrazličnejših priložnostih. Darila za otroka za Miklavža pa so še toliko bolj posebna, saj naj bi jih malčkom prinesel dobri mož. Čeprav je otrokom nekoč Miklavž praviloma nosil skromna darila, na primer suhe krhlje in čokolado, je tu in tam kakšen malček že v davni preteklosti ravno za Miklavža prejel kakšno privlačno leseno igračo. Igrače iz lesa so bile torej priljubljene že od nekaj, le da so jih nekdaj ljudje izdelovali kar sami doma, dandanes pa je takšno igračo veliko bolj dobrodošlo kupiti.

Lesene ropotuljice za najmlajše

Tokrat naj bodo darila za otroka za Miklavža nekoliko bolj leseno obarvana. Ne glede na to, koliko let štejejo vaši mali junaki, za prav vsakega se bo našla kakšna posebna lesena igrača. Za najmlajše malčke so vam na primer na voljo lesene ropotuljice, tudi v obliki najrazličnejših živali, na primer krokodila.

Lesena ropotuljica v obliki krokodilčka bo zagotovo pritegnila še tako zahtevnega malčka, vsekakor pa vse ljubitelje živalic. Igrača je zasnovana tako, da je prirejena za ročice dojenčka. Nogice krokodilčka se premikajo na vrvicah in poskrbijo za všečen zvok, s katerim lahko pritegnete otrokovo pozornost. Igrača je bila zasnovana z namenom, da starši oziroma skrbniki poskrbijo za slušni razvoj dojenčka in za njegovo koordinacijo. Zelena barva prikupne lesene igrače poskrbi za učinkovit trening percepcije barv.

Ker Miklavž rad kupuje igrače v akciji, klikni tukaj in izberi pravo za svojega obdarovanca <3 

Prikupne živalce iz bambusa

Lesena darila za otroke za Miklavža niso samo izjemno kakovostna, privlačna, temveč tudi zdrava za otroke in vse okoli njih. Nekoliko starejše otroke, na primer nad dvema letoma starosti, lahko razveselite z živalcami iz bambusa. Igrače v obliki živalic so pobarvane s povsem neškodljivimi ter izjemno lepimi barvami.

Lesene igračke v obliki živalic odlično poskrbijo za malčkovo razmišljanje, koordinacijo rok in oči, prepoznavanje oblik, fino motoriko, socialne veščine, stimulacijo čutil in ne nazadnje še za kognitivne sposobnosti. Na voljo je žirafa, zebra, dinozaver, tiger, slon, opica, aligator in še kakšna druga nadvse simpatična in lepo obarvana živalca iz bambusa.

Miklavževa darila za malčke starejše od treh let

Darila za otroka za Miklavža morajo torej biti izbrana še posebej preudarno. Omenili smo, da je pri izbiri igrače ključna tudi otrokova starost. Lesene igrače so primerne za otroke vseh starosti. Ko otrok dopolni tri leta, mu lahko za Miklavža ali ob katerem koli drugem prazniku kupite lesenega konjička. Takšne igrače se otrok ne bo kar tako naveličal.

Ker je konjiček izdelan iz lesa, bo otroka lahko spremljal še vrsto let. Gugalni konjiček bo malemu junaku razvijal občutek za ravnotežje, pomagal mu bo dobro razviti tudi njegove motorične sposobnosti. Čeprav boste lesen simpatični gugalnik v obliki konjička podarili otroku, ki je starejši od treh let, naj otrok takšno igračo uporablja izključno pod nadzorom.

Učinkovita lesena glasbila prikupnih barv

Darila za otroka za Miklavža so lahko tudi glasbeno obarvana. Ko vaš malček dopolni leto in pol mu že lahko podarite prvo učinkovito glasbilo, ki naj bo seveda narejeno iz primernega materiala in naj bo tudi barvno dovolj privlačno. Barvasti ksilofon je odlično darilo, saj vašemu otroku prinaša številne prednosti.

Z nakupom lesenega glasbila boste morda v malčku spodbudili veliko zanimanja za glasbo na sploh. Darilo v obliki glasbila bo poskrbelo, da bo vaš malček treniral zaznavanje zvoka, posameznih tonov ter aktivno igral na glasbilo.

Leseni sprehajalec z zabavnimi igrami

Darila za otroka za Miklavža naj bodo torej čim bolj uporabna in mikavna za otroka; ponujajo naj mu tudi čim večjo mero zabave. Če nimate prav nobene ideje, kaj bi letos svojemu najmlajšemu otroku, ki šteje komaj leto, podarili, je na primer leseni sprehajalec z zabavnimi igrami več kot odlično darilo.

Sprehajalec z zabavnimi igrami pa je veliko več kot samo igrača. Je namreč izjemno dobra opora ob prvih korakih vašega malega junaka. Otrok v sprehajalcu obenem tudi shranjuje ter prevaža različne druge predmete oziroma igrače. Z njim se lahko nemoteno giba po celem prostoru.

Ključne prednosti lesenih daril za otroke za Miklavža

Lesena darila za otroka za Miklavža so torej res nekaj posebnega in nepozabnega, sploh pa, če si boste izbrali zgoraj omenjene igrače.

Zagotovo lahko trdimo, da so lesena darila za otroka za Miklavža zelo dobrodošla izbira staršev in drugih oseb, ki želijo otroka ob darovanju čim bolj razveseliti. Lesene igrače so na sploh ena od najvarnejših oblik igrač na sploh. Tudi sicer so odlična naložba, ker so trajne in trpežne. Igrače iz lesa ne vsebujejo strupenih kemikalij, kar pa je še posebej pomembno za dojenčke, ki poskušajo prav vse najprej nesti v usta.

Igrače s sentimentalno vrednostjo

Darila za otroka za Miklavža v obliki lesenih igrač imajo ne nazadnje lahko tudi zelo veliko sentimentalno vrednost. Če ste na primer v svoji mladosti za darilo dobili lesene kocke ali avtomobilček ali vlakec iz lesa, potem se s takšno vrsto igrač zagotovo še vedno igra vaš otrok.

Čeprav vas bodo lesena darila za otroke za Miklavža stala kakšen evro ali dva več v primerjavi s plastičnimi igračami, se vam bo nakup lesenih igrač na dolgi rok zelo obrestoval. Vaš mali junak bo imel namesto kupa neuporabnih in obrabljenih igrač iz plastike pri sebi dobro ohranjene in zelo koristne ter zdrave lesene igrače, kot je na primer cenjena zbirka kock iz lesa.

Igrače prijazne do okolja

Darila za otroka za Miklavža v obliki lesenih igrač so torej trajna. To pomeni, da boste z nakupom lesene igrače odlično poskrbeli ne samo za svoje otroke, temveč tudi za okolje. Lesene igrače so namreč do okolja izjemno prijazne.

Če v tem hipu ne veste, kje bi kupili simpatične, uporabne in zdravju neškodljive lesene igračke, vas vabimo, da ponudbo poiščete kar na spletu.

Ker Miklavž rad kupuje igrače v akciji, klikni tukaj in izberi pravo za svojega obdarovanca <3 

 

Related News
Komentarji

Samo da veš, komentarje bomo najprej pregledali