🎁 Izbor najboljših božičnih daril za otroke - lesomanija.si

Okolju prijazna božična darila za otroke - najboljši izbor
Okolju prijazna božična darila za otroke - najboljši izbor

Decembrski čas je namenjen tudi obdarovanju. Svojega malčka in druge svoje najbližje v tem mesecu lahko obdarite večkrat. Najprej je na vrsti Miklavž, dobra dva tedna za njim pa vas dom obišče tudi Božiček. Oba dobra moža otrokom pa tudi odraslim vse pogosteje podarjata okolju prijazna darila, ki so narejena iz lesa.

Lesena darila za otroka za Božička so praviloma v obliki igrač s pomočjo katerih se mali junaki lahko naučijo veliko novega, obenem pa urijo še spretnosti, ki so povezane s fino motoriko. Lesene igrače so že od nekdaj izjemno priljubljene, zlasti tudi v tem času, ko se vse bolj zavedamo, kako les dobro vpliva ne samo na človeka, temveč tudi na samo okolje.

Čeprav so lesene igrače v primerjavi z drugimi vrstami igrač lahko nekoliko dražje, pa se investicija v takšne izdelke zelo splača. Kakovostno izdelani leseni izdelki oziroma igrače z vami ostajajo vrsto let, družine se ne bojijo da bodo razpadli ob prvi uporabi, in še res so prijetne na dotik.

Božiček je pri izbiri lesenih daril za otroke izjemno previden

Čeprav so darila za otroka za Božička iz lesa v obliki igrač zelo zaželena, pa mora Božiček tudi pri izbiri okolju prijaznih daril paziti na marsikateri dejavnik. V prvi vrsti mora paziti, da je otroška igrača primerna glede na otrokova leta. Če bo petletnik za Božička prejel darilo, ki je bilo izdelano na primer za dvoletnega otroka, ga bo darilo oziroma igrača slej ko prej začela dolgočasiti, čeprav je na prvi pogled sila zanimiva. Enako velja, če bo dvoletniku podaril igračo, ki je namenjena petletniku.

Otroška darila za Božička iz lesa so vam na voljo v specializiranih prodajalnah z otroškimi igračami. Nekatere prodajalne v ospredje postavljajo samo igrače in druge koristne otroške pripomočke iz lesa. Takšna trgovina vam je na dosegu tudi na spletu, kjer lahko izbirate med izjemno pestro in široko ponudbo izdelkov za svoje otroke. Za ogled in nakup so vam na voljo izjemno majhni leseni izdelki privlačnih barv pa  tudi večji, ki jih otroci lahko uporabljajo za marsikaj.

Božičkova lesena glasbila mikavnih barv in zvoka

Izjemno dobrodošla darila za otroka za Božička so v obliki glasbenih inštrumentov. Kako zelo se bo vaš otrok navdušil za glasbo, je predvsem odvisno tudi od same okolice, v kateri bo odraščal. Če se doma veliko ukvarjate z glasbo ter imate na dosegu najrazličnejša glasbila, je večja verjetnost, da se bo vaš malček pričel ukvarjati z glasbo oziroma ga bo prej pričela zanimati. Četudi se pri vas doma prav nihče ne ukvarja z glasbo, lahko otroku podarite zanimiv in mikaven prvi inštrument. Morda ga boste z njim navdušili za prve glasbene korake.

Najmlajšim v družini lahko podarite simpatični leseni barvasti ksilofon. Na voljo je tudi vlečni ksilofon, ki je morda za otroške oči in ročice še bolj mikaven. Za tiste, ki res želite da se otrok nauči in ukvarja z glasbo, pa je najboljša izbira kar glasbeni komplet.

Grizalo iz lesa za novorojenčke

Darila za otroka za Božička so torej vse pogosteje narejena iz okolju prijaznih materialov. V času obdarovanja treh dobrih mož je seveda treba poskrbeti tudi za novorojenčke, čeprav se ti še ne zavedajo obdarovanja. Kljub temu pa jim lahko podarimo nekaj, s čimer se bodo počutili še prijetneje in udobneje. Za novorojenčke oziroma dojenčke so izjemno koristna grizala iz lesa v obliki najrazličnejših živalic, na primer slončka ali želvice.

Tudi sicer so lesena grizala zelo dobrodošlo darilo za novorojenčka. Če boste na primer v porodnišnico ali na dom novopečenih staršev poslali prikupen telegram z najlepšimi čestitkami in željami, mu ne pozabite dodati še simpatično leseno grizalo za novega družinskega člana. Vsekakor ne smete pozabiti niti na mamico. Tudi njej lahko podarite nekaj, kar bo prijazno zanjo pa tudi za okolje. 

Božiček v vaš dom pripelje nov leseni poganjalec

Darila za otroka za Božička so lahko tudi v obliki prevoznih sredstev. V tem hipu ne mislimo na pravo otroško kolo, temveč na poganjalčka, ki je v zadnjih nekaj letih skorajda povsem zasenčil otroško kolo s pomožnimi kolesci. Strokovnjaki so namreč z raziskavami prišli do pomembnih spoznanj, da je poganjalec veliko bolj koristen in manj škodljiv za otrokovo navajanje na vožnjo s kolo s pomožnimi koleščki.

Poganjalec za otroke je lahko narejen iz različnih vrst materialov. Zelo dobra izbira je tudi leseni poganjalec, ki na prvi pogled spominja na nekoliko večjo igračo. Ravno zato se bo otrok nanj usedel še s toliko večjim užitkom.

lesen poganjalec

Leseni poganjalci so znani po svoji izjemno dolgi življenjski dobi, kar je za starše zagotovo eden od ključnih dejavnikov za nakup otroške opreme oziroma pripomočkov za navajanje k čemu, v tem primeru na vožnjo s kolesom. Potem ko bo vaš malček poganjalčka prerasel, ga boste lahko podarili otroku vaših znancev ali pa ga boste doma shranili še za kakšnega na novo prihajajočega družinskega člana. Leseni poganjalci so tudi veliko cenejši od konkurenčnih. Najdete ga tukaj.

Božiček otroke obdari s prikupnimi igračami iz bambusa

Lesene igrače se na sploh ponašajo z vrsto prednostmi. Ena od njih je tudi ta, da so na otip prijetne. To je za otroke izjemno pomembno, saj je velika verjetnost, da bo malček takšno igračo zagotovo pogosteje nosil v rokah oziroma jo uporabljal. Če v tem hipu nimate ideje, kaj bi pri Božičku naročili za svoje male junake, ker imajo doma že precej igrač in ne želite še več nepotrebne krame, vam priporočamo prikupne lesene živalce iz bambusa. Na voljo so vam v spletni prodajalni, kjer lahko izbirate med številnimi vrstami.

Med otroki so na primer zelo priljubljene igrače v obliki dinozavrov. Tudi te so vam na voljo iz bambusa. Izbirate lahko med več vrstami dinozavrov iz bambusa. Vsakemu otroku podarite svojo vrsto, ker bo igra med njimi še toliko zanimivejša.

Ne glede na to, kakšna darila za otroka za Božička si boste izbrali, je najpomembneje, da so otroška božična darila v prvi vrsti varna. To pomeni na primer, da ne vključujejo prav nobenih ostrih robov ali materialov, ki bi bili za otroka nevarni. Še posebej bodite previdni pri izbiri daril za novorojenčke in dojenčke, ki vse, kar prejmejo v roke, najprej dajo v usta.

Če boste darila za otroka za Božička nakupovali v preverjeni trgovini z otroškimi izdelki, vas praviloma ne bi smelo srbeti o kakovosti in varnosti izdelka.

 

Related News
Komentarji

Samo da veš, komentarje bomo najprej pregledali